6 اشتباه رایج در دوران نامزدی
دوران نامزدی، بهترین فرصت برای محک زدن روابط آینده است. اگرچه که این دوران در مقایسه با زندگی زیر یک سقف خیلی سطحی است اما به هر حال مشت نمونه خروار است و اگر در دوران نامزدی تان با مشکلاتی رو به رو بودید، به احتمال قریب به یقین همین مشکلات به صورت تشدید یافته ای به زندگی مشترکتان هم راه پیدا می کنند، مگر این که از همین حالا به فکر اصلاح خود و رابطه دو نفره تان باشید.
بدون شک همه آدم ها هرچقدر هم كه خوب و با تجربه باشند باز هم دچار اشتباهات كوچك و بزرگ می شوند. چه بسیار پدر و مادرها و پدربزرگ و مادر بزرگ ها كه پس از سال ها زندگی مشترك با یكدیگر هنوز هم اشتباهات بسیاری می كنند و همسرشان را از خود می رنجانند.
بدیهی است كه ارتكاب به اشتباهات برای دختر و پسری كه تازه با یكدیگر آشنا شده و عقد كرده اند و نسبت به روحیه و اخلاقیات نامزدشان آشنایی چندانی ندارند بسیار بیشتر از افرادی است كه سالهاست با یكدیگر زندگی كرده اند و به قولی چم و خم یكدیگر را به خوبی می شناسند.
دختر خانم ها و آقا پسرهایی كه تازه عقد كردید یا در شرف ازدواجید باید از همین ابتدای زندگی مشتركتان بیاموزید كه اگر در زندگی تان و در رابطه با نامزدتان دچار اشتباهی شدید چه كارهایی انجام دهید تا شرایط به حالت عادی بازگردد.
-اشتباهات كوچك: اشتباهاتی كه با برخی از اقدامات ساده قابل جبران می باشند.
-اشتباهات بسیار بزرگ: اشتباهاتی كه فرد برای جبران آنها باید بسیار تلاش كند. گاه حتی برخی از این اشتباهات از دید افراد غیر قابل جبران هم می باشند.
6 اشتباه رایج در دوران نامزدی
در این جا 6اشتباه مهمی را که روابط شما را بر هم می زنند می خوانید که با دوری کردن از آنها می توانید تا حد قابل توجهی زندگی عاشقانه حال و آینده تان را تضمین کنید.
1) انتقاد کردن
حتما شنیده اید که انتقاد کم و سازنده مفید است. این مسأله در مورد تمام افراد صادق است بجز نامزدتان! نامزد شما همکارتان نیست که اشتباهات کاری اش را با صراحت و جدیت یادآوری کنید. درباره نامزد و همسر، تنها پیشنهاد وجود دارد، حتی جایی که می خواهید انتقاد کنید!
مثلا اگر از پوشش نامزدتان ناراضی هستید، بگویید: لباس جدیدت قشنگ است اما در لباس قبلی ات باوقار تر به نظر می رسیدی. این نوع انتقاد کردن چیزی از جدیت و تأثیرگذاری شما کم نمی کند و در عوض تأثیر حرفتان را احتمالا بیشتر خواهد کرد.
یاد بگیرید که همین شیوه انتقاد را در تمام زندگی تان ادامه دهید. با این حال یادتان باشد که صحبت کردن درباره کلیات خیلی بهتر از صحبت کردن درباره جزئیات است.
بنابراین سعی نکنید که در مورد تک تک حرکات نامزدتان نظر بدهید. بلکه مثلا به جای این که بگویید: «روز مادر باید خانه مادربزرگ های من هم بیایی. تازه هفته گذشته که تولد برادرزاده ام را هم فراموش کردی هیچ، یادت هم نمانده که امروز سالگرد عقد خواهرم است.» این طور بگویید: «مناسبت ها در خانواده من خیلی مهم هستند.
لطفا برنامه هایت را طوری تنظیم کن که بتوانیم در آنها حضور داشته باشیم.» در حالت اول نامزد شما حس می کند مرتب در حال بازخواست شدن و تحقیر شدن است. اما در حالت دوم حس می کند شما از او مطالبه ای داشته اید که لازمه ورود به یک خانواده جدید است و رعایت کردنش کار سختی نیست.
اگر از پوشش نامزدتان ناراضی هستید، بگویید: لباس جدیدت قشنگ است اما در لباس قبلی ات باوقار تر به نظر می رسیدی. این نوع انتقاد کردن چیزی از جدیت و تأثیرگذاری شما کم نمی کند و در عوض تأثیر حرفتان را احتمالا بیشتر خواهد کرد
2) کار، کار، کار
همسر آینده شما انتظار دارد که وقت بیشتری برای با هم بودنتان بگذارید و برای شناخت همدیگر، واکندن سنگ های هم و آشنا شدن با اخلاق یکدیگر اهمیت قائل شوید. اگر قرار باشد بیشتر وقتتان را با کار، دوستان یا درگیری های شخصی تان بگذرانید، هیچ قدم مثبتی برای شناخت همدیگر و آمادگی برای زندگی بر نداشته اید.
3) خاکی و ساده
خاکی بودن و ساده لباس پوشیدن، به معنی ژولیدگی نیست. نامزد شما دوست دارد شما را آراسته و زیبا ببیند. باور کنید نامرتب بودن شما چیزی به ارزش های وجودی تان اضافه نمی کند. البته این به معنای از آن ور بام افتادن نیست.
لازم نیست قبل از هر ملاقات یک روز تمام را جلوی آینه بگذرانید اما به نامزدتان حق بدهید که دوست داشته باشد همسر آینده اش را زیبا و مرتب ببیند. این اصلی است که نه تنها در دوران نامزدی، که بعد از آن هم باید رعایت کنید.
بنابراین در این مورد هیچ وقت خودمانی نشوید و به خیال این که همسر شما با شما این حرف ها را ندارد، نظافت و مرتب بودن را کنار نگذارید. این مورد آنقدر مهم است که می تواند نارضایتی های ناخودآگاه در زندگی شما به وجود آورد و ذره ذره شما را از یکدیگر دور کند.
4) کارآگاه بازی
قرارها، تلفن ها، رفت و آمد و جیک و پیک همسرتان را زیر نظر نگیرید. روی مکالمات او با خانواده اش، دوستان یا همکارانش ریز نشوید و مرتب سؤال و جواب نکنید. مگر آنکه بخواهید در همان لحظه نامزدی تان را مختومه اعلام کنید و زندگی آینده تان را از دست بدهید.
نامزد شما، مثل خود شما آدم بالغی است که می داند چطور روابطش را تنظیم کند. بنابراین سعی نکنید که چیزی را به او یاد بدهید یا از او درباره روابطش چه با خانواده و چه با دوستان پرس و جو کنید. ازدواج به معنی از دست دادن حیطه های فردی نیست و شما نمی توانید همسرتان را در تمام چهارچوب های شخصی تان جا کنید یا او را از زندگی اجتماعی اش ببُرید.
خاکی بودن و ساده لباس پوشیدن، به معنی ژولیدگی نیست. نامزد شما دوست دارد شما را آراسته و زیبا ببیند. باور کنید نامرتب بودن شما چیزی به ارزش های وجودی تان اضافه نمی کند. البته این به معنای از آن ور بام افتادن نیست
5) خانواده های جدید
ممکن است در روزهای اول، شما سوگلی خانواده همسرتان باشید که در هر مهمانی باید حضور پیدا کرده و زیر ذره بین عمه و عمو و خاله و دائی نامزدتان قرار بگیرید. این حساسیت خانواده های جدید، کاملا طبیعی است.
همسرتان را به خاطر این که مجبورید در جمع خانواده او حاضر شوید سرزنش نکنید و اگر کلافه شدید، سعی نکنید این کلافگی را به نامزدتان نشان دهید یا بیان کنید. نامزد شما باید حس کند که خانواده او از نظر شما پذیرفته شده هستند و شما مایلید با خانواده او رابطه داشته باشید.
علاوه بر این یادتان باشد که هر خانواده ای اصول و آداب و رسوم خودش را دارد و بنابراین شما نمی توانید این اصول را نادیده بگیرید چون در غیراین صورت نامزدتان یا شرمنده می شود، یا پریشان. چند ساعت در هفته قوانین جدیدی را تحمل کردن سخت به نظر نمی رسد. اینطور نیست؟
6) جلب حسادت
مردها معمولا تصور می کنند که یکی از راه های جذب نامزدشان، حسود کردن اوست. دور کردن، غیر قابل دسترس بودن و البته پیچیده بودنشان. این رفتار شاید در نگاه اول چنین تأثیری داشته باشد اما مطمئن باشید که خیلی زود تیرتان به سنگ می خورد و نامزدتان از شما خسته می شود.
رابطه شما و نامزدتان باید یک رابطه پویا و پیش رونده باشد. قرار نیست یکی دنبال دیگری بیفتد و مدام سعی در جلب نظر او داشته باشد که حتی اگر این طور باشد، این وظیفه بیشتر از یک مرد انتظار می رود. بنابراین سعی نکنید حسادت همسرتان را جلب کنید که نتیجه آن دیر یا زود شکست خواهد بود. در عوض با تحسین و تمجید از او سعی کنید او را به خودتان امیدوار کنید.
راههای جبران اشتباهات
-پذیرش اشتباه: اولین مرحله جبران اشتباهات پذیرش خود اشتباه است. فرد باید ابتدا بپذیرد كه كار یا فعالیتی كه انجام داده اشتباه بوده و به همین دلیل نامزدش از وی دلخور است پس باید اشتباهش را جبران نماید.
-اقرار به اشتباه: در این مرحله فرد باید به همسرش بگوید كه متوجه اشتباهش شده است و به دلیل این خطا پشیمان است و دوست دارد كه مورد بخشش همسرش قرار گیرد.
- تلاش برای عدم تكرار اشتباه: فرد باید به نامزدش قول بدهد كه همه تلاشش را جبران اشتباهش و عدم تكرار آن خواهد كرد.
وقتی نامزدتان به خاطر اشتباهش از شما عذرخواهی كرد، برای بخشش وی خیلی سرسختی به خرج ندهید. بدانید كه او با پذیرش اشتباهش و طلب عذرخواهی از شما شجاعت بسیاری به خرج داده و در واقع با این كار غرورش را زیر پاگذاشته است. عدم بخشش شما یعنی له كردن غرور نامزدتان
رفتار شما در مقابل اشتباهات همسر
اگر نامزدتان اشتباهی كرد و پی به اشتباهش برد و از شما درخواست بخشش داشت حتماً به نكات زیر توجه نمایید:
- سعی كنید بیشتر از آنكه به اشتباه نامزدتان بیاندیشید، خوبی هایش را برای خود تكرار كنید. همانگونه كه مرور اشتباه دیگران باعث بیشتر عصبانی شدن می شود، مرور خوبی هایشان نیز باعث ایجاد محبت بیشتر به آنها می گردد. این كار باعث ایجاد محبت بیشتر در وجودتان شده و بخشش را برایتان راحتر می كند.
- وقتی نامزدتان به خاطر اشتباهش از شما عذرخواهی كرد، برای بخشش وی خیلی سرسختی به خرج ندهید.میگنا دات آی آر.بدانید كه او با پذیرش اشتباهش و طلب عذرخواهی از شما شجاعت بسیاری به خرج داده و در واقع با این كار غرورش را زیر پاگذاشته است. عدم بخشش شما یعنی له كردن غرور نامزدتان.
-همان اندازه كه بخشش سریع و بی قید شرط نامزدتان مهم است، نحوه برخورد پس از آن نیز بسیار مهم است. اگر نامزدتان را بخشیدید نباید طوری با او برخورد كنید كه حس به رخ كشیدن اشتباه، سركوفت و یا شرمندگی در او زنده شود. البته این به آن معنا نیست كه اصلاً در مورد اشتباهش با او صحبت نكنید. صحبت در مورد این اشتباه را به زمانی مناسب موكول نمایید.
-سعی كنید با بخشش و برخورد مناسبتان نامزدتان را در اصلاح اشتباهش یاری دهید.